Mustaherukka, Pohjolan rypäle

Mustaherukkaa meillä on 4,5 hehtaaria. Kasvatamme mustaherukkaa luomuna. Mustaherukan marjat ovat maukkaita ja niissä on enemmän C-vitamiinia, kuin appelsiinissa. Mustaherukka sisältää myös E-vitamiinia, A-vitamiinin esiasteita, karotenoideja, kaliumia, flavonoideja, ravintokuitua ja orgaanisia happoja.

Mustaherukka on erinomainen mehumarja ja soveltuu monenlaisiin leivoksiin, jälkiruokiin, hilloihin ja hyytelöihin.

Mustaherukan lehdet ovat myös käyttökelpoisia. Niitä käytetään maustamaan maustekurkkuja ja niistä voi tehdä juomia ja vaikka viinimarjanlehtikääryleitä!

Mustaherukoiden poiminta-aika alkaa heinäkuussa. Voit poimia niitä tilaltamme itse, tai ostaa marjat valmiiksi poimittuna. Meiltä saat myös pakastettua mustaherukkaa ympäri vuoden.